The South Florida Men’s Wellness Conference

A Virtual 2-Day Workshop & Discussion 

Day 1: Friday, September 24th
– Morning Conference from 9am-12:30pm
– Evening Social from 7pm-10pm

The South Florida Men’s Wellness Conference’s Friday Morning Session is geared to the HIV Prevention Workforce – employees of FDOH-funded HIV testing & prevention providers; public health, nursing & med school students & professionals; as well as to community members who are interested in participating.

Conference Schedule 

9:00-9:10am
Welcome to day 1 – Welcome & Acknowledgments

9:15-10:00am
Opening Plenary: (Why Men’s Wellness? Why now?)
What men’s health looks like today, COVID, what men should know about their health and hygiene.

{10 Minute Break}

10:10-11:00am
Session 1: Taking Care of the Caretaker
life/work balance and local resources

{10 Minute Break}

11:10am-12:00pm
Session 2: Harm Reduction
Substance Use in South Florida
How to ask clients about substance use?

{10 Minute Break}

12:10-12:30pm
Current HIV Prevention Messages

7:00-10:00pm
Conference Social


Day 2: Saturday, September 25th
– Conference from 9:30am – 4:30pm

A day filled with health and wellness sessions for the mind, body and soul geared to community member men (both HIV- or HIV+) who have sex men.

Conference Schedule

9:30-10:20am
Session 1
Morning Yoga

10:20-10:30am
Welcome to Day 2 – Welcome & Acknowledgments

10:30-11:20am
Session 2
Nutrition, Diet, & Exercise
*How Blood Type & Nutrition Intersect

{10 Minute Break}

11:30-12:20pm
Session 3
Future of HIV Medication & Prevention

12:20-1:10pm
LUNCH BREAK

1:10- 2:00pm
Session 4
HIV/STD Prevention & Treatment Community Conversation
MSM Services, What are we doing to End the HIV Epidemic

{10 Minute Break}

2:10-3:00pm
Session 5
Medical Marijuana & HIV Health

{10 Minute Break}

3:10-4:00pm
Session 6
Hook-up culture, sex positivity, safety, gender and sexuality

4:00-4:30pm
Conference Closing Evaluation